Tunnettu elokuvamusiikki

On helppo unohtaa kuinka tärkeä rooli musiikilla on elokuvissa, sillä asiaan harvemmin kiinnittää huomiota, vaikka musiikki onkin ehkä se tärkein työkalu, mitä tulee tunnelman luomiseen.Sheet-musicUsein elokuvan musiikkivalintaan kiinnittää vasta huomiota silloin, kun se ei tunnu sopivan elokuvaan, esimerkiksi jos valittu musiikki ei ole tarpeeksi vahva kuljettamaan elokuvaa. Parhaat elokuvamusiikin säveltäjät ovatkin huippupalkattuja ja korkealle arvostettuja henkilöitä elokuva-alalla, usein Hollywoodin parhailla ohjaajilla on omat luotto säveltäjänsä, joiden kanssa he työskentelevät läpi uransa.

Hans Zimmer

Saksalaissyntyinen säveltäjä Hans Zimmer, on ollut mukana useissa Hollywoodin suurimmissa elokuvissa, kuten Gladiaattori, Elämä on ihanaa, Leijonakuningas, Veteen piirretty viiva ja Viimeinen samurai. Saksan Frankfurtissa vuonna 1957 syntynyt säveltäjä on kiistatta yksi Hollywoodin menestyneimpiä säveltäjiä. Lisäksi Zimmerin musiikista on saatu nauttia myös suosituissa videopeleissä.

Thomas Newman

Elokuvista WALL-E, 007 Skyfall ja Rita Hayworth – avain pakoon, parhaiten tunnettu Thomas Newman, on 1955 USA:n Kaliforniassa syntynyt säveltäjä. Yalesta valmistunut Newman on ollut osa monia Hollywoodin suurelokuvia, lisäksi miehen sävellyksiä on käytetty myös Sydneyn Olympialaisissa.

James Horner

Jamer Horner tunnetaan työstään elokuvien kuten, Titanic, Avatar ja Braveheart parissa. Jo edesmennyt Horner sai urallaan valmiiksi yli 70 projektia ja työskenteli tunnetuimpien ohjaajien, kuten George Lucasin, Steven Spielbergin ja James Cameronin kanssa.Traagisessa lentokoneonnettomuudessa menehtynyt Horner aloitti pianon soiton jo viisi vuotiaana, myöhemmin valmistuen lontoolaisesta musiikkiopistosta ennen Los Angelesiin muuttamistaan.