Tanssifestivaalit Pohjoismaissa

Suomalaiset, kuten myös muut Pohjoismaiden kansat, todella rakastavat tanssimista, tanssi on yksi harvoista harrastuksista, joka ei ikinä ole pois muodista. Ja mitä tulee festivaaleihin, myös tanssin ystäville tarjontaa riittää, sillä Pohjoismaissa järjestetään useita suuria tanssifestivaaleja vuosittain keskittyen perinteisistä tansseista aina nykytanssiin.

Täydenkuun tanssit

maria-pages-spanish-flamenco-dancerVuonna 1992 ensimmäisen kerran järjestetty Täydenkuun tanssit, on vakiinnuttanut asemansa yhtenä suomen suosituimmista tanssifestivaaleista. Festivaalin perustamisen taustalla oli tavoite tarjota esiintymismahdollisuuksia erityisesti nuorille lahjakkuuksille, tanssijoille sekä koreografeille, nykytanssiin keskittyen. Festivaaleille saapuu esiintymään suomalaisten lisäksi myös useita ulkomaalaisia tanssijalahjakkuuksia ympäri maailmaa. Festivaali onkin vuosi vuodelta kasvanut entistä suuremmaksi ja kansainvälisemmäksi.

Stockholm Belly Dance Festival

Vuodesta 2000 lähtien järjestetty Ruotsin Tukholman Belly Dance Festival on suosittu etnisen tanssin festivaali. Juhlaan perinteisesti osallistuu tanssijoita yli 20 maasta. Tanssijuhlat ovat muodostuneet kohtaamispaikaksi tanssin ystäville ympäri maailman. Tanssijoiden lisäksi festivaaleihin osallistuvat myös parhaat etnisten tanssien opettajat. Tansseja seuraamaan, ja niistä oppimaan, saapuu suuri määrä yleisöä ympäri Euroopan.

Ruutia

contemporary-danceHelsinkiläisen tanssiteatteri Hurjaruuthin festivaalin kohderyhmää ovat nuoret ja lapset, Ruutia festivaali järjestetään vuosittain Helsingin kaapelitehtaalla ja juhliin saapuu esiintyjiä aina Espanjaa ja Italiaa myöten. Festivaalin esitykset onnistuneesti yhdistelevät mm. interaktiivista videotekniikkaa nykytanssiin, luoden jännittäviä tanssiesityksiä.Esityksiä on tarjolla myös perheen pienimmille, esimerkiksi tänä vuonna ruotsalaisen Claire Parsonsin tanssia ja sirkusta yhdistelevä esitys, soveltuu lapsille viidestä ikävuodesta ylöspäin.