Suomalaiset tanssijat maailmalla

Tanssi on yksi Suomen suosituimmista urheilulajeista, kiitos lajin monimuotoisuuden. Tanssia voivat harrastaa kaikki ihmiset ikään ja sukupuoleen katsomatta. Perinteisten tanssien, kuten aina suositun baletin ja häätanssien, lisäksi suosittuja ovat erilaiset show- ja street-tanssit, kuten breakdance. Unohtamatta myöskään etnisiä tansseja, kuten vatsatanssia, flamencoa tai afrikkalaisia tansseja!Varsin monia suomalaisia tanssijoita tunnetaan myös maailmalla. Tunnetuimpia nimiä ovat mm. Jorma Uotinen ja paritanssijat Jukka Haapalainen ja Sirpa Suutari-Jääskö.

Jorma Uotinen

Porissa 1950-syntynyt Jorma Uotinen on myös laulajana tunnettu suomalainen tanssija ja koreografi. Uotinen on Suomen tanssiuransa varrella tanssinut mm. Helsingin kaupunginteatterissa, Suomen Kansallisbaletissa sekä Kuopio Tanssii ja Soi-juhlissa. Uotinen on uransa aikana voittanut useita kansainvälisiä palkintoja mutta Uotisen uran suurimpana saavutuksena voidaan kuitenkin pitää professorin arvonimeä, joka Uotiselle myönnettiin vuonna 2012.

Jukka Haapalainen ja Sirpa Suutari-Jääskö

Yli 20 vuotta yhdessä tanssineet Haapalainen ja Suutari-Jääskö, ovat ylivoimaisesti kaikkien aikojen menestynein suomalainen tanssipari. Aviopari on uransa aikana voittanut mm. maailman arvostetuimman latinalaistanssien British Open kilpailun, yhteensä neljä kertaa. Lisäksi pari on voittanut EM-mestaruuden kahdesti. Vaikka pariskunta eläköityikin kilpauraltaan vuonna 2002, eivät Haapalainen ja Jääskö ole koskaan aikaisemmin olleet yhtä tunnettuja suuren yleisön keskuudessa kuin nyt, esiinnyttyään suositussa Tanssii tähtien kanssa TV-sarjassa. Pariskunta on viime vuosina myös tehnyt paluun teatterilavoille muutamaan otteeseen ja Jukka Haapalainen osallistui myös Euroviisujen tanssikoreografian suunnitteluun.