Musiikin käyttö mainonnassa

grunge-texture-background-with-music-casseteMainonnan vaikutusta ihmisten ostospäätöksiin ei tule väheksyä, sillä jo tiedostamattakin helposti tulee valinneeksi sen tuotteen, jonka tuntee mainoksien perusteella. Asiaa on tutkittu paljon ja on todettu, että tärkeä osa mainoksien toimivuutta on musiikki, sillä hyvä musiikki jää ihmisten mieliin ja musiikin kautta ihmiset myös muistavat mainostetut tuotteet. Ei ole sattumaa minkälaista musiikkia soitetaan esimerkiksi kauppakeskuksissa, sillä musiikin uskotaan vaikuttavan ihmisten ostokäyttäytymiseen.Suurimpia tähtiä mainoksiinsa onnistuvat hankkimaan jättimäiset yritykset, mutta monesti mainoksissa kuulee myös varsin tutuilta kuulostavia kappaleita. Ei olekaan erikoista, että mainoksiin musiikkia tehdessä hyväksi käytetään hittikappaleiden kertosäkeiltä kuulostavia musiikkiraitoja.

Michale Jackson ja Pepsi

Mikään tuskin tulee vastaamaan Michael Jacksonin huippuvuosien suosiota, kyse todellakin on kaikkien aikojen suurimmasta pop-tähdestä. Nuoretkin sukupolvet, yhä Jacksonin kuoleman jälkeen, tuntevat miehen suurimmat hitit kuten Thriller, Billie Jean, Beat It ja Rock With You.Vuonna 1984, limujätti Pepsi onnistu saamaan Michael Jacksonin mainokseensa, yrittäessään haastaa alaa hallitsevaa Coca Colaa. Miljoonien arvoinen sopimus oli menestys ja Michael Jacksonin tähdittämä mainos on yhä yksi legendaarisimmista TV-mainoksista.

Lou Reed ja Honda

Honda onnistui saamaan rock legenda Lou Reedin mainostamaan yrityksen valmistamia skoottereita, 1980-luvun alkupuolella. Mainoksessa kuullaan Lou Reedin kappale Walk on the Wild Side, joka oli yksi Reedin suurimmista hiteistä. Mainos jälkikäteen katsottuna on suorastaan humoristinen, mutta aikanaan mainos herätti paljon huomiota.