Mitkä ovat sinun harrastuksiasi?

Työn vastapainona on jokaisella hyvä olla harrastuksia. Mielekäs ja rentouttava vapaa-ajan tekeminen auttaa myös jaksamaan töissä. Harrastuksilla on myös terveydelle positiivisia vaikutuksia.

Ihmiset ovat kaikki erilaisia, joten se, mikä miellyttää toista, voi olla toiselle tylsää. Maailma on pullollaan erilaisia harrastuksia, joten jokaisen on mahdollista löytää jotain itselleen sopivaa. Harrastaa voi niin harrastuspaikoilla kuin myös oman kodin rauhassa.

Erilaisia harrastuksia

Liikunta on yksi suosituimmista harrastuksista. Se ei tee hyvää pelkästään mielenterveydelle, vaan se on tärkeää kokonaisvaltaiselle terveydelle. Liikunta auttaa myös useiden sairauksien ennaltaehkäisyssä. Erilaisia liikuntamuotoja on pilvin pimein; on pallopelejä, hiihtämistä, luistelemista ja vaikkapa tanssia. Toiset pitävät kuntosalilla rehkimisestä ja toiset taas luonnossa liikkumisesta.

Harrastaa voi myös vaikka lukemista, maalaamista tai leipomista. Musiikkia voi harrastaa vaikkapa laulamalla tai soittamalla jotain soitinta. Jos itse ei ole innostunut musiikkia tekemään, voi siitä nauttia kuuntelemalla tai konsertteja kiertelemällä. Teatterit, museot ja galleriat tarjoavat erilaisia kulttuurielämyksiä.

Neulominen ja kutominen harrastuksena

Erilaiset käsityöt ovat myös suosittuja harrastuksia. Ne eivät ole pelkästään mukavaa ajanvietettä, vaan käsityönä voi tehdä monia hyödyllisiä tuotteita. Neulomalla tai virkkaamalla voi esimerkiksi valmistaa pipoja, tossuja, puseroita tai vaikka verhoja. Tekemällä itse saa persoonallisia tuotoksia, joita on myös mukava antaa lahjaksi. Jos neulomisen tai virkkaamisen haluaa aloittaa harrastuksena, alkuun pääsee helposti netistä löytyvien ohjeiden ja tarvikkeiden avulla. Osta mitä tarvitsee, niin pääset alkuun.