Elokuvien suoratoistopalvelut

streamingKuka enää vuokraa elokuvia perinteiseen tapaan, kun elokuvat voi toistaa kuukausimaksua vastaan suoraan internetin yli, käyttäen joko tietokonetta, pelikonsolia tai älytelevisiota? Vastaus on, ei juuri kukaan ja sen huomaakin siitä, kuinka videovuokraamot ovat pikkuhiljaa kadonneet katukuvasta. Jäljellä olevat myyvät lähinnä irtokarkkia, sillä suoratoistopalveluihin verrattuna elokuvien vuokraaminen videovuokraamoista on kallista ja vaivalloista.

Netflix

Suoratoistopalveluista se ensimmäinen ja suosituin on Netflix. Yhdysvaltalainen palvelu aloitti Suomessa toimintansa vuonna 2012 ja hieman hiljaisen alun jälkeen, saavutti palvelu myös Suomessa nopeasti suuren suosion, muun maailman tapaan. Netflixillä on jo yli 60 miljoonaa asiakasta ympäri maailman ja Yhdysvalloissa Netflix vie jo yli 30 % kaikesta nettiliikenteestä.Netflix tarjoaa kuukausimaksua vastaan lähes loputtoman määrän elokuvia ja sarjoja asiakkaidensa käyttöön, mediaa voi toistaa tietokoneiden lisäksi älypuhelimilla, taulutietokoneilla sekä myös älytelevisioilla.

Hula

Myös yhdysvaltalainen Hula on yksi Netflixin suurimmista kilpailijoista, tarjoten asiakkailleen hyvin samankaltaista konseptia muutamin eduin. Hula eroaa Netflixistä siinä, että Hulasta on mahdollista katsoa tietty määrä elokuvia tai sarjoja kuukausittain myös ilmaiseksi. Teräväpiirtona tarjolla olevaa materiaalia voi toistaa myös älylaitteilla, samaan tapaan Netflixin kanssa. Hulan suurin etu on kuitenkin se, että usein sarjat ja elokuvat tulevat Hulaan ensimmäisinä, kun Netflixin asiakkaat sen sijaan joutuvat odottamaan uutuuksia välillä pitkäänkin. Hulan Premium version kuukausittainen käyttömaksu on myös noin 10 euroa.