Aikaa rentoutumiselle

Kiirettä, aikatauluja, tenttejä ja deadlineja – monen elämästä ei hektisyyttä puutu. Toisaalta työttömyys, terveysongelmat tai muut vastoinkäymiset kuormittavat henkisesti kiireetöntäkin arkea. Töiden, opiskelun, tavoitteellisten harrastusten ja vaikeiden elämäntilanteiden oheen tarvitaan hetkiä, jolloin keskiössä on rentoutuminen. Rentoutuessa niin keho kuin mieli pääsevät pois arjen kuvioista, ja tämä näkyy positiivisesti omassa jaksamisessa niin henkisesti kuin fyysisesti. Miten sitten voit rentoutua? Jotkut rakastavat hetkiä, jolloin ei tarvitse tehdä mitään. Toiset sen sijaan kokevat rentoutumisen hankalana. Tästä artikkelista kokeneet rentoilijat voivat saada uutta näkökulmaa ja inspiraatiota, ja rentoudesta stressaavat taas apua ongelmiinsa: rentoutumista voi opetella ja jokainen voi löytää itselleen sopivan keinon kohti rennompaa elämää!

Aktiivista rentoutumista

Rentoutuminen voi olla täydellistä paikallaanoloa ja ajatusten keskittämistä vaikkapa hengitykseen. Jos tämä ei ole mieleesi, voit tietysti rentoutua myös hieman aktiivisemmin. Melkein mikä tahansa toiminto, joka keskittää ajatuksesi pois arjen raiteilta, vaikuttaa sinuun posiitivisesti. Parhaimmillaan rentoutumisen positiivinen vaikutus kestää pitkään. Rentouttavan toiminnan ei tulisi olla kuitenkaan fyysisesti liian kuormittavaa. Pidätkö esimerkiksi lukemisesta, käsitöistä, maalaamisesta tai musiikin kuuntelemisesta? Kenties nautit hyvästä elokuvasta, joogasta tai pelaamisesta videoslots.com/fi/ -sivustolla yksin tai mukavassa seurassa. Ulkoilmassa voit nauttia vaikkapa auringonotosta tai yrttien kasvattamisesta, silmät kiinni linnunlaulun kuuntelusta puhumattakaan. Kun mielesi saa keskittyä kirjan tarinaan, rentouttavaan melodiaan tai luonnon ihmeisiin, koko keho kiireestä kantapäähän pääsee kaivatulle lomalle.

Täydellinen rentoutuminen

Miltä kuulostaisi vain olla paikallaan ajattelematta nykyisyyttä, mennyttä tai tulevaa? Meditaatio on rentoutumiskeinona erittäin vaikuttava. Jos se kuulostaa vaikealta tai tylsältä, ei hätää! Meditaatiota voi opetella ja siitä voi tehdä itsensä näköistä ja arkeensa sopivaa. Yksinkertaisimmillaan meditaatiota voi harrastaa esimerkiksi hiljaisessa huoneessa istuen ja keskittäen ajatuksensa hengityksen rytmiin. Netti on pullollaan videoita avuksesi! Halutessasi taustalla voi kuitenkin soida myös musiikkia tai voitpa opetella meditoimaan ajatuksissasi niin ruuhkabussissa istuessa kuin kävelylenkilläkin. Jo kymmenen minuuttia meditaatiota päivittäin voi vähentää stressiä, parantaa unenlaatua ja terästää keskittymiskykyä. Vaikka aikaa, jaksamista tai intoa tietoisiin rentoutumishetkiin ei aina tunnu arjesta löytyvän, ne kannattavat. Valitse oma tapasi ja nauti!